Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Соопштенија
title Filter     Прикажи # 
# Наслов на артиклот
1 Прв адресар на организациите на иселениците од Македонија
2 ЗКК побара од ЕУ побрз почеток на преговорите
3 Започнува со работа првиот Заеднички консултативен комитет на граѓанското општество на ЕУ и РМ
4 Граѓаните не ги знаат своите права во случај на дискриминација
5 Најчест облик на дискриминацијата е онаа по партиска основа
6 Македонија е социјално конзервативна средина
7 Државата да ни ги реши проблемите
8 Граѓаните не чувствуваат одговорност за животната средина
9 Малку граѓани се вклучуваат во доброволни активности во заедниците
10 Граѓаните се повеќе учествуваат во непартиски политички активности
11 Jавниот дух се помести кон умерен
12 Осуда на насилството
13 „Европа без граници“
14 Промовирани првите три истражувачки публикации
15 Граѓанските организации се за остварување на интересите на граѓаните
16 Црквите и верските заедници со висока и стабилна доверба
17 Расте недовербата и нетолерантноста кон различни групи
18 Расте довербата во државата, владата и во дел од институциите и професиите
19 Визното олеснување во Македонија
20 Како се спроведува олеснувањето на визниот режим
 
Страна 1 од 2

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Соопштенија